Založ si blog

Lepší čierny Cigán ako biely Cigáň ?

Neuveríte mi čo sa stalo, ale stalo sa. Išiel som včera v MHD. Nezvyknem chodiť v MHD, lebo mám luxusný automobil. S priateľom negajom sme sa ale dohodli, že si urobíme pekné nedeľné popoludnie, povozíme sa v MHD a zistíme ako žijú alebo cestujú obyčajní ľudia.

Bol to zážitok, poviem Vám, na ktorý dlho nezabudnem. Nie preto, že autobus MHD ide z bodu A do bodu B v čase dopravnej nedeľnej š pičky skoro rovnako dlho ako moje luxusné auto. Bol to zážitok pre niečo iné.

 

Do autobusu nastúpil čierny Cigán. Ako skoro každý čierny Cigán (ako začal kričať revízor)  si neštikol lístok, ale rozvalil sa na posledné sedadlá. V autobuse sedeli a stáli aj iní ľudia. Väčšina vyzerala tak obyčajne. Až dokiaľ nenastúpil revízor s pomocníkom. Vtedy nastal zmätok. Okrem mňa a môjho kámoša, ktorí sme lístok v rámci nedeľného adrenalínu nemali tiež (ale zachovali sme chladné hlavy, nepanikárili a pozorovali situáciu), nemal lístok samozrejme čierny Cigán. Lístok však nemal nielen on.  Na naše počudovanie aj jeden biely úplne obyčajne vyzerajúci človek nemal lístok. V podstate slušák s fúzikmi, ktorý mal však drahé ale fakt drahé okuliare. V okuliaroch sa vyznám, lebo kamarát má optiku a ja sám nosím okuliare. Okuliare toho slušáka stáli minimálne 300 éčiek – môj skromný odhad.

Čierny Cigáň povedal, že lístok nemá, lebo je nezamestnaný a hladný. Biely obyčajný človek povedal, že je v strese, zabudol si lístok kúpiť, že žije od výplaty k výplate a je chudobný. Ako som však hore povedal, slušák mal nenormálne drahé okuliare.

Takže klamal ten biely obyčajný človek a mne z toho vyšlo, že ten slušák s fúzikmi a v drahých okuliaroch je asi len biely Cigáň.

 

A tak teda sa pýtam: „Kto je horší alebo lepší ? čierny Cigán alebo biely Cigáň, ak ani jeden si nekúpi lístok na MHD, vozí sa zadarmo a rozdiel je iba v tom, že jeden hovorí asi pravdu a druhý asi klame ?“ Čierneho Cigána legitimovali, ale asi nič nevymôžu. Bieleho Cigáňa legitimovali a asi tú pokutu zaplatí. A my s kámošom sme na ďalšej zastávke vystúpili. Bez pokuty, lebo revízor s pomocníkom nestihol dôjsť až ku nám. A taký je život. Bola to pekná pohodová adrenalínová nedeľa a poučenie je z nej aké čitatelia pravdy ?

Vladca sveta

20.02.2012

zvláštny vývoj udalostí vo svete aj na Slovensku pri odhaľovaní pravdy nastal

PodporTe SaS a obyčajných lebo

19.02.2012

sú to jediné subjekty, ktoré hovoria pravdu, držia slovo, hrajú fér, podporujú lesby, gejov a sú tiež kresťanského svetonázoru. Nehanbia sa odhaliť aj na verejnosti a ísť aj na detektor lži a taktiež nie sú uvedení v nižšie uvedenom videu: Ja som še rozhodol nateraz v roku 2012 inak ako obvykle, bo net keho voľic: jednoducho NEVOLÍM a [...]

Hitler odporúča, aby národ povstal a vysporiadal sa so zradcami: I. M. , M. Dz. , R. S. , R. F. , V. M. , J. S. , J. F. , I. G. , P. H. , D. L. ,

19.02.2012

a aj toto video na stránke www.obicajniludia.sk dokazuje, že pokles a marazmus slovenskej spoločnosti je tri týždne pred voľbami napriek mobilizačným prehláseniam veľkého vodcu Mikuláša Dzurindu mimoriadne veľký a nadobúda rôzne formy. Od nenávisti, rezignácie až po satiru a sarkazmus. M. DZ. mobilizoval včera vo Zvolene skoro tak (ne)horlivo, ako v 1945 v berlínskom hlavnom [...]

znásilnenie. násilie, týraná žena,

Amnesty: Situácia v oblasti ľudských práv na Slovensku sa v roku 2023 nezlepšila

24.04.2024 09:14

Slovensko ani v minulom roku neratifikovalo Istanbulský dohovor.

nevidiaci, Levoča

Nevidiaci v dnešnom svete: ohrozuje nás čoraz viac nástrah a prekážok

24.04.2024 09:00

Zrakovo postihnutí vyzývajú projektantov a investorov verejných projektov, aby sa na svoje diela dívali aj z pohľadu ľudí bez zraku.

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00, aktualizované: 08:59

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 16
Celková čítanosť: 44722x
Priemerná čítanosť článkov: 2795x

Autor blogu

Kategórie